Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb kókusztekercs

80 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kókusztekercs kakós tésztájához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, majd felöntjük annyi tejjel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk.
  2. Vágunk négy megegyező méretű, nagyobb folpackot. Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a két folpack között az egyik tésztadarabot, majd a másikat is.
  3. A töltelékhez összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. A pudingport csomómentesre keverjük, és a tejjel felfőzzük. Langyosra hűtjük, és összekeverjük a kókuszos krémmel.
  4. A tészta tetejéről eltávolítjuk a folpackot, megkenjük a krémmel, az alsó folpack segítségével feltekerjük. A másik felét is elkészítjük. Az tekercseket fagyasztóba tesszük 30-60 percre, majd egy éjszakára hűtőbe kerülnek, hogy jól összeérjen az ízek. Másnap leszedjük róla a fóliát, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Megjegyzés

Az alap recept már nem tudom honnan van meg, és a változtatásokra is csak azért volt szükség, mert elfogyott a porcukrom itthon! :) A végeredmény viszont sokkal jobban ízlik mint az hagyományos kókusztekercs, nem csúszik szét és az íze is isteni finom! Ezentúl is így csinálom a család külön kérésére! Jó munkát kívánok hozzá! :) - hedwig21

Ezek is érdekelhetnek

Friss