Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplán sajtos csiga

65 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk.
  2. Amikor a tésztát teljesen összedolgoztuk, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. A puha vajat kikeverjük a tojássárgákkal, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
  3. Feltekerjük, mint a bejglit. Másfél centis szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét tojássárgával és sóval elkevert tejföllel lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Nagyon finom sós sütemény, amit keleszteni sem kell. Másnapra is puha marad, ha marad belőle. Ajánlom reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss