A sonka és uborka párosa nem véletlenül működik olyan tökéletesen a szendvicsekben. A savanyú és a sós íz harmonikus kombinációt alkot, igaz, túl sok egyikből sem jó. De ha fogsz egy negyed csemegeuborkát, és betekered baconbe, a végeredmény mennyei lesz!
Így süss baconbe tekert uborkát
A csemegeuborkát mérettől függően vágd félbe vagy negyedekre, de vásárolhatsz eleve negyedelt uborkát is. Mindegyiket tekerd be baconbe, és szórd meg grillfűszerrel vagy a kedvenc fűszerkeverékeddel. Ha van forró levegős sütőd, akkor most jó szolgálatot tesz, de ne ess pánikba, ha nem rendelkezel ilyennel – a sütőbe is bedobhatod a falatokat. Addig hagyd bent, míg a bacon jól láthatóan ropogósra sül.
Érdemes esélyt adni ennek a különlegességnek, sőt, akár házi kovászos uborkával is kipróbálhatod!