Elkészítés: A bacont felkockázzuk, és pár perc alatt kicsit elősütjük.
A hagymát a zöld részével együtt felaprítjuk.Egy tálba tesszük az elősütött bacont, a felszeletelt hagymát, belenyomjuk a fokhagymát, majd összekeverjük.
Egy másik tálba beleöntjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Jól összekeverjük.
Szintén egy tálba beleütjük a tojást, kicsit felverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és az olajat. Végül a lisztes keverékhez hozzáöntjük a tejszínes keveréket, jól összekeverjük, majd belekeverjük a baconös hagymát is.
Muffinformába kanalazzuk, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeveréses sütőben 150 fokon 20 percig sütöttem.)
A sütés végeztével a formából kiszedjük, és rácsra helyezve hűlni hagyjuk. Langyosan tálaljuk.
Nagyon laktató, egy könnyű leves kísérője lehet az ebédnél.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre