Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós-brokkolis muffin

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
  2. A főzővízbe tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát, akkor szép zöld marad a brokkoli!
  3. A bacont apróra vágjuk, majd kevergetve világos színűre sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból és lehűtjük.
  4. A tojást az olajjal felverjük, majd hozzá keverjük a tejszínt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a reszelt füstölt sajt több mint a felével, és a kihűtött, elősütött baconnel.
  5. Ezután a lisztes keverékhez öntjük a tejszínes keveréket, fakanállal összekeverjük. Végül hozzá adjuk az alaposan lecsepegtetett brokkolit. Óvatosan összeforgatjuk.
  6. A muffin sütőt kibéleljük papír vagy szilikon kapszlival, majd bele kanalazzuk a brokkolis masszát.
  7. Ezután a maradék reszelt sajttal megszórjuk ízlés szerint.
  8. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  9. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss