Az öntethez keverjük simára a hozzávalókat, és egy lábasba kis lángon kevergetve főzzük, amíg krémes állagú nem lesz.
A körtéket mossuk és hámozzuk meg, a szárukat hagyjuk rajtuk.Távolítsuk el a magházukat úgy, hogy a körték egészben maradjanak. A fehérbort és a porcukrot kezdjük el melegíteni egy kisebb lábasban, tegyük bele a körtéket és 10 perc alatt pároljuk meg.
A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, és csipet sóval. A lisztet vegyítsük el a kakaóporral, a keményítővel, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és végül forgassuk bele a fehérjehabot. is.
A tésztát kivajazott -lisztezett kb. 26 cm-es kapcsos tortaformába és süssük meg 180 C-on 30 perc alatt. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral és a citromlével, majd forgassuk bele a tejszínhabot. A krémet öntsük a félbevágott tortalapra, és kenjük el egyenletesen. Tegyük rá a másik lapot, és nyomkodjuk le. A karamellát csorgassuk rá, és díszítsük a megpárolt körtékkel.
Igazi őszi hangulatot áraszt ez a körtés édesség, mellyel megleptem családom tagjait egyik vasárnap délután. Igazán meghittebbé varázsolja az összejöveteleket! - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!