Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés csokoládétorta, karamellöntettel

70 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 7 db vilmoskörte apróbbacskák
  • 4 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg barna nádcukor
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 40 g étkezési keményítő
  • 1 evőkanál sütőpor
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • kevés liszt
  • A karamellhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg nádcukor
  • 75 g juharszirup
  • 1,5 dl tejszín
  • A krémhez:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 g habfixáló
  • 25 dkg mascarpone
  • 50 g vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

  1. Az öntethez keverjük simára a hozzávalókat, és egy lábasba kis lángon kevergetve főzzük, amíg krémes állagú nem lesz. A körtéket mossuk és hámozzuk meg, a szárukat hagyjuk rajtuk.Távolítsuk el a magházukat úgy, hogy a körték egészben maradjanak. A fehérbort és a porcukrot kezdjük el melegíteni egy kisebb lábasban, tegyük bele a körtéket és 10 perc alatt pároljuk meg. A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, és csipet sóval. A lisztet vegyítsük el a kakaóporral, a keményítővel, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és végül forgassuk bele a fehérjehabot. is. A tésztát kivajazott -lisztezett kb. 26 cm-es kapcsos tortaformába és süssük meg 180 C-on 30 perc alatt. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral és a citromlével, majd forgassuk bele a tejszínhabot. A krémet öntsük a félbevágott tortalapra, és kenjük el egyenletesen. Tegyük rá a másik lapot, és nyomkodjuk le. A karamellát csorgassuk rá, és díszítsük a megpárolt körtékkel.

Megjegyzés

Igazi őszi hangulatot áraszt ez a körtés édesség, mellyel megleptem családom tagjait egyik vasárnap délután. Igazán meghittebbé varázsolja az összejöveteleket! - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek