Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újabb tünet jelezheti a koronavírus-fertőzést

default user icon
MME
Újabb tünet jelezheti a koronavírus-fertőzést. Londoni kutatók publikálták legújabb felfedezésüket, mi az, amit szinte minden Covid-fertőzött észlel.

Napról napra bővülnek a Covid–19-járvánnyal kapcsolatos ismereteink, így például az is, melyek azok tünetek, amelyek a fertőzésre utalhatnak. Londoni kutatók ezt a listát most újabbakkal bővítették. A vizsgálat szerint az étvágytalanság, az izomfájdalom, a hidegrázás és az erősebb fejfájás is a Covid-fertőzöttség jelei lehetnek a már ismert láz, tartós köhögés, a szaglás, illetve az ízlelés képességének elvesztése mellett - írja a Hvg.hu.

A kutatók az Imperial College London REACT nevű tanulmányban írtak a felfedezésről, melyhez több mint egymillió embert kérdeztek meg és teszteltek le. A kutatás 2020. júniusában kezdődött, és 2021. januárjáig tartott.

Az újonnan felfedezett tünetek nem jelentkeztek minden korcsoportnál, a hidegrázás viszont szinte kivétel nélkül mindenkinél előfordult. A kutatás legérdekesebb eredménye, hogy a tizenéves korosztály főleg fejfájásra panaszkodott, láz vagy köhögés ritkán jelentkezett náluk. Étvágytalan elsősorban a 18-54 éves korcsoport volt, és esetükben az izomfájdalmak is gyakoribbak voltak.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss