Elkészítés: A kolbászt felszelem és megpirítom kicsit. Egy kevés vízzel felöntöm, hozzáadom a darált húst, és azt is készre pirítom. Hozzáadom a paradicsomlevet, majd ízlés szerint fűszerezem, egyszer összeforralom, majd elzárom, hagyom hűlni.
Egy műanyag tálba langyos vizet engedek, és beáztatom a lasagne tésztát.
A besamel mártáshoz felforralom a tejet, majd félreteszem. Egy másik edényben felforrósítom a vajat, hozzáadom a lisztet, megpirítom vele, majd felöntöm a tejjel, és sűrűre főzöm.
Egy tepsi aljára teszek egy sor tésztát, szószt, mártást, így rétegezem egészen addig, míg el nem fogy. (Nekem 4 sor tészta lett). A tetejére tészta kerüljön, rá a maradék besamel mártás, majd a reszelt sajt.
250 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre