hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászhússal tekert karaj

120 perc
egyszerű
megfizethető
7 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt alaposan megtisztítjuk, ha van rajta hártyás részt, levágjuk. A húst hosszában a felső harmadban egy éles késsel végigvágjuk úgy, hogy kb. 1 cm széles sávban ne vágjuk át teljesen.
  2. Megfordítjuk fejjel lefelé és a másik oldalán is bevágjuk ugyanígy. (A végéről nézve egy Z alakú bevágást kapunk.)
  3. A karajt széthajtogatjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra klopfoljuk. Meghintjük sóval és borssal. A darált húst sóval, borssal, fokhagymakrémmel és fűszerpaprikával ízesítjük.
  4. A kiterített karajon szétnyomkodjuk a kolbászhúst, majd a szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük úgy, hogy a végén a széle alulra essen.
  5. A bacon szalonnát kiterítjük, ügyelünk arra, hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást. Ráfektetjük a töltött húst, majd beletekerjük a szalonnába.
  6. Egy magasabb falú edényt kikenünk zsírral és belefektetjük a húst. Öntünk mellé egy kevés húslevesalaplét (ha ez nincs otthon ,akkor vizet, amibe némi házi ételízesítőt szórunk).
  7. Alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben körül-belül 75 percig puhítjuk, majd az alufóliát eltávolítva további 25 percig pirítjuk.
  8. Kiemeljük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szépen szeletelhető.

Megjegyzés

Dekoratív, előre elkészíthető fogás, ami akár hidegtálon is szépen mutat. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss