Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos kalácskoszorú

> 90 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meleg tejbe belerakunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Összegyúrjuk a lisztet a sóval, a felfutatott élesztővel, a maradék cukorral, a tojással és az olvasztott vajjal, majd jól megdagasztjuk, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük  kb. 1 óra alatt.
  3. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, hozzáadva a porcukrot tovább verjük, majd lazán beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
  4. Egy lisztezett deszkán 4 mm vastag téglalapra kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd rákenve a krémet, a szélesebb felénél elkezdjük feltekerni - mint a bejglit - és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A két végét levágjuk, majd tekercset formálva belőle, egy olló segítségével 3 cm-es bevágásokat ejtünk rajta. Letakarjuk és még 20 percig kelesztjük.
  5. Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt perc alatt aranysárgára sütjük.
  6. Amikor kész, azonnal lekenjük a tejjel, majd letakarva hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

    Kókuszos finomságok >>> 

    Még több kelt tészta >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A KELT TÉSZTÁD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss