A klasszikus sajttorta elkészítéséhez a vajat megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A kekszet finom morzsásra törjük, majd az olvasztott vajhoz forgatjuk. Kikenünk olajjal egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A vajas morzsát az aljára nyomkodjuk, aztán hűtőbe tesszük.
A krémhez a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáforgatjuk a mascarponét és a keményítőt, majd a lágy habbá felvert hideg tejszínt. A keveréket a behűtött morzsás alapra simítjuk.
A sajttortát 175 fokra előmelegített sütőben kb. 75 perc alatt készre sütjük. Közben, 45 perc elteltével, lefedjük a tortát egy darab alufóliával.
A sütési idő lejártát követően kivesszük, hagyjuk a formában kihűlni, majd felszeletelve kínáljuk.