Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütés nélküli Oreo sajttorta

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A torta aljához:
  • 35 dkg oreo keksz
  • 7-8 dkg margarin (olvasztott)
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 40 dkg joghurt (natúr)
  • 3 dl tejszín (cukrászhab)
  • 25 dkg oreo keksz
  • 2 dkg zselatin
  • 1/2 dl víz
  • A díszítéshez:
  • 12-14 db oreo keksz
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)

Elkészítés

  1. Az aprítógépben a 35 dkg oreo kekszet összeaprítjuk, majd az olvasztott margarinnal jól összekeverjük és a tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
  2. Először a mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kemény habbá felvert tejszínt, a kezünkkel összetört kekszet, végül pedig a 1/2 dl vízben feloldott zselatint. Az egészet óvatosan, de jó alaposan összekeverjük.
  3. A krémet a tortaalapra egyenletesen rákenjük. Betesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed a krém (én egy egész éjszakára bent hagytam).
  4. A csatos tortaforma oldalát levesszük a tortáról. A kekszből pár darabot félreteszünk díszítőnek, és a többit az aprítógépben apróra összeaprítjuk és a torta tetejére szórjuk. A tejszín felvert kemény habját egy csillagcsőrű nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük, majd a kinyomott hab tetejére egy félbe törött kekszet teszünk.

OLAJBAN SÜTÖTT, BUNDÁS OREO>>> 

OREÓS KEKSZ>>> 

OREÓS CSOKIS PITE SÜTÉS NÉLKÜL>>> 

 

Megjegyzés

24 cm-es csatos tortaformában készítettem. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss