Az aprítógépben a 35 dkg oreo kekszet összeaprítjuk, majd az olvasztott margarinnal jól összekeverjük és a tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
Először a mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kemény habbá felvert tejszínt, a kezünkkel összetört kekszet, végül pedig a 1/2 dl vízben feloldott zselatint. Az egészet óvatosan, de jó alaposan összekeverjük.
A krémet a tortaalapra egyenletesen rákenjük. Betesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed a krém (én egy egész éjszakára bent hagytam).
A csatos tortaforma oldalát levesszük a tortáról. A kekszből pár darabot félreteszünk díszítőnek, és a többit az aprítógépben apróra összeaprítjuk és a torta tetejére szórjuk. A tejszín felvert kemény habját egy csillagcsővű nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük, majd a kinyomott hab tetejére egy félbe törött kekszet teszünk.