Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újabb magyar gasztro-siker: olimpiai aranyérmet nyert a nagyatádi cukrász

Zseniálisan teljesített Kismárton Máté, a nagyatádi cukrászfiú a stuttgarti Kulináris Olimpián, ugyanis A nagyi és a rabló című alkotásával elhozta az aranyérmet. Az olimpia történetében most először nyert magyar versenyző maximális pontszámmal.

Máté már szakács tanonc korában is sütögetett otthon, ekkor kezdett el komolyabban érdeklődni az édességek készítése, és a torták világa iránt. Ennek köszönhetően rengeteget festett, illetve rajzolt. Kiváló kézügyességét a sütemények készítésében is kamatoztatta: a piskótákból, a krémekből, valamint fondantból egy idő után extravagáns torták készültek.

Tökéletes műalkotás

Modern technikákra, valamint különleges alapanyagokra is szükség van Máté műalkotásaihoz, amelyeket csúcsszuper ételszínezékekkel varázsol élethűvé.

„Számomra hatalmas mérföldkő a stuttgarti Kulináris Olimpián való részvétel. Már az is nagy büszkeséggel töltött el, hogy egyáltalán ott lehettem. Az eredmény pedig, amit elértem hatalmas meglepetés számomra, hiszen 100 pontból, 100-at kaptam” – mesélte lelkesen Máté. Hozzátette: „Az alkotásokat nem a helyszínen kell elkészíteni, hiszen ez rendkívül időigényes feladat, én körülbelül három hétig dolgoztam rajta. A rabló haja például üvegtésztából van, az orrszőre pedig teakeverékből.”

Egy biztos, ez az alkotás zseniális, és a nagyatádi cukrászfiúról még egészen biztosan hallunk majd, gratulálunk és sok sikert kívánunk neki!

Már ők is bizonyítottak

A magyarok egyébként kiválóan teljesítettek az olimpián, 7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma született. Ahogyan azt megírtuk, Steierlein-Reichert Míra is megmutatta tehetségét és megcsillogtatta kézügyességét a versenyen, amelyen a korábbi aranyérmes és kétszeres világbajnok cukrász, Podmaniczky Krisztina is remekelt, hiszen ezüstéremmel tért haza.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még: 

11 CUKRÁSZ ALAPFOGALOM, AMIT NEM ÁRT, HA ISMERSZ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss