hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kertészné palacsintája

MME MME
1 3/5
60 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A megtisztított zöldborsót sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, villával kissé összetörjük. A megtisztított parajt megmossuk, lábosban megpároljuk. A keletkezett levet kiöntjük. A parajt durvára vágjuk, zúzott fokhagymával, sóval fűszerezzük, 1 dl tejföllel összkeverjük. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, villával kissé összetörjük, durvára őrölt borssal fűszerezzük,1 kanál tejföllel összekeverjük.
A tojást tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk és 30 percig pihentetjük. A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 sós palacsintát sütünk. palacsintákat parajkrémmel, zöldborsópürével, illetve karfiollkrémmel megkenjük. Minden réteget apróra vágott sonkával és reszelt füstölt sajttal meghintünk. A palacsintákat egymásra helyezzük, kissé összenyomjuk, tetejét a maradék tejföllel meglocsoljuk. Tűzálló tálba tesszük és 10 percre forró sütőbe toljuk. Tortaként szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek