Elkészítés: Amíg a meleg cukros vízben felfut az élesztő, egy tálba szitálom a kétfajta lisztet, hozzáadom a sót, majd lazán összekeverem. A felfuttatott élesztőhöz adom az ecetet és az olajat, végül a liszthez öntöm. Ebből egy laza állagú tésztát kapok, amit elfelezve két téglalap alakú, sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezek. A formákban a tésztát meleg helyen duplájára kelesztem, és előmelegített sütőben 190 fokon 50 perc alatt szép pirosra sütöm.
Az előkészítése kb. 25 perc. A kelesztési és sütési idő miatt kicsit hosszú ideig készül el, de a végeredmény egy finom, tartalmas kenyér.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre