Kelkáposztás rántott palacsinta

MME MME
5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • darált hús
  • rizs
  • tej
  • kis fej kelkáposzta
  • étolaj
  • tejföl
  • szódabikarbóna
  • liszt
  • finomra vágott petrezselyem
  • kis fej vöröshagyma
  • liszt
  • tej
  • tojás
  • szódavíz
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a rizst megfőzzük. A káposztát leveleire szedjük, a torzsát kivágjuk. A leveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük.

A raguhoz a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Felforrósítjuk az étolajat, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg elfövi a levét. Rászórjuk a lisztet, majd a tejjel és a tejföllel simára keverjük. Egyet forralunk rajta, majd a párolt rizzsel és a petrezselyemmel összekeverjük.

A palacsintához simára keverjük a tojást a liszttel és a tejjel, majd annyi szódavizet adunk hozzá, hogy palacsintatésztát kapjunk. Kiolajozott serpenyőben a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.

A káposztaleveleket a palacsintára helyezzük, megkenjük a rizses húsraguval, behajtva feltekerjük, majd hagyományos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk, végül bő, forró étolajban megsütjük.

Kissé ferdén felszeleteljük, ízlés szerinti savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Özv.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss