hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta főzelék

MME MME
4 4.1/5
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a többit 2 cm vastag csíkokra szeljük. Bő vízben megmossuk, hagyjuk jól lecsepegni. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd 1,5 cm-es kockákra vágjuk. 
  2. Egy nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, 5 perc múlva a burgonyát és a köménymagot is beleszórjuk. Félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük 15 perc alatt.
  3. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához keverjük. A morzsolt majoránnát is hozzáadjuk, fedő nélkül, 10 percig szelíden forraljuk.
  4. Megsózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Feltétként pörköltet, fokhagymás sült húst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek