hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta főzelék

MME MME
4 4.1/5
50 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A kelkáposzta főzelék készítéséhez a káposzta torzsáját kivágjuk, a többi részét 2 cm vastag csíkokra szeljük. Bő vízben megmossuk, hagyjuk jól lecsepegni.
  2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk és beledobjuk a kelkáposztát. 5 perc múlva a burgonyát és a köménymagot is hozzáadjuk. Félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük kb. 15 perc alatt.
  4. Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne.
  5. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához keverjük. A morzsolt majoránnát is hozzáadjuk, fedő nélkül, 10 percig szelíden forraljuk.
  6. Megsózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük a kelkáposzta főzeléket. Feltétként pörköltet, fokhagymás sült húst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss