Egy lábasban a felhevített olajon körbepirítjuk a húst, majd kivesszük a lábasból.
A megmosott és félbevágott hagymákat (hámozatlanul!) a vágott oldalukkal lefelé a lábasba tesszük, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott gyökérzöldségeket, a megtisztított kelbimbót és a meghámozott gyömbért, majd az egészet megpirítjuk. Felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük a csirkemellet és a megmosott, csokorba kötött zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk.
A levest kis lángon kb. 60 percig főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről. Leszűrjük, kivesszük belőle a vörös- és a fokhagymát, a gyömbért és a fűszercsokrot.
A tésztát a csomagoláson olvasható útmutatás szerint kifőzzük és leszűrjük. A szálaira szedett húst, a főtt tésztát meg a zöldségeket tányérokba szedjük, és rámerjük az átszűrt forró levest. Aprított petrezselyemmel díszíthetjük.