Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos krumpligombóc

MME MME
70 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajtos krumpligombóc elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük sós vízben. Leszűrjük, és összetörjük. A puha vajat a tojássárgájával habosra keverjük, és a reszelt sajttal együtt a burgonyához forgatjuk. Sózzuk és borsozzuk. A masszát lefedjük, és a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
  2. A burgonyás keverékből 16 db kis gombócot formázunk. A lisztet egy tálba tesszük, egy másikban felverjük a tojásokat, végül egy harmadik tányérba tesszük a zsemlemorzsát. 
  3. A sajtos krumpligombócokat a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
  4. Felforrósítunk kb. 2 dl olajat, és aranyszínűre sütjük benne a gombócokat. Végül mindet papírtörlőre szedjük. Ketchuppal és tejföllel tálalhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss