Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos sült csirkecomb

75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A karfiolt enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szedjük ki, és csepegtessük le.

A combokat sózzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd pár perc alatt, süssük a combok mindét oldalát világos színűre.

A tepsit kenjük ki a margarinnal, öntsük bele a hús sütéséből visszamaradt olajat, és a zöldségalaplevet. Ezután terítsük el benne az előfőzött karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, és szórjuk rá a visszamaradt kukoricalisztet.

A befűszerezett karfiolra helyezzük rá az elősütött combokat, majd fedjük le alufóliával a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

Megjegyzés

Tálalás előtt helyezzük a pirosra sült csirkecombot, és a karfiolt tányérra, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss