Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kardinális szelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piskótához a 10 db tojás sárgáját a 4 db egész tojással összedolgozzuk. A lisztet, a porcukrot és a sütőport a tojásokhoz keverjük.
  2. A habhoz a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A tepsi alját vékonyan megkenjük olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral.
  4. A piskóta és a hab feléből habzsák segítségével csíkokat nyomunk egymás mellé (piskóta – hab – piskóta – hab).
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük az első lapot. Ezt a piskóta és a hab másik felével is megismételjük, hogy 2 lapunk legyen.
  6. A tejszínt a habfixálókkal keményre verjük.
  7. Az egyik tésztalapot megkenjük baracklekvárral, majd a tejszínnel, végül befedjük a másik lappal. 

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss