A sárgabarackos-kókuszhabos szelet elkészítéséhez összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd belemorzsoljuk a felkockázott hideg vajat. Amikor már kellően morzsalékos, mehet hozzá a porcukor és az egész tojás, majd gyors mozdulatokkal összegyújruk a tésztát. Lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre nyújtuk (ez a mennyiség 20x30-as tepsiben fér el), majd a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe.
A sárgabarackokat félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd a domború felükkel felfelé, szorosan egymás mellé rakva rátesszük a tésztra tetejére. A barna cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és egyenletesen rászórjuk a sárgabarackra. Előmelegített sütőben 175 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A kókuszreszeléket teflon serpenyőben alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt halványbarnára pirítjuk, majd átöntjük egy tányérba, és hűlni hagyjuk. A mascarponéhoz a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.
3 dl habtejszínt kemény habbá verünk, majd félretesszük. 1 dl habtejszínt forráspontig melegítünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a porzselatint. Addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Hozzáadjuk a mascarponekrémhez, simára keverjük, majd beletesszük az előzőleg megpirított kókuszreszeléket is. (Egy-két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.) Fakanállal apránként hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert habtejszínt.
A tepsiben lévő, kihűlt barackos tésztára egyenletesen rákanalazzuk a kókuszhabot, megszórjuk a félretett kókuszreszelékkel, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.