Elkészítés: A megtisztított halfejeket, halszeleteket, kocsonyásító farokdarabokat egy lábasba tesszük. A hagymát felkarikázzuk, beborítjuk vele a húst, az egészet felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk, beletesszük a fokhagymagerezdeket.
Igen kicsi tűzön 3-4 órán át főzzük. Mikor a hús már megpuhult, hozzáadjuk az aszalt szilvát. Mikor már ragad a gőze, libazsíros-tejfölös habarással gazdagítjuk.
Tálalásnál a leszűrt hallét a tányér aljára helyezett halszeletre öntjük, kiporciózzuk a szilvát is. A halfejet külön tálon kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre