Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az ecetes uborkát lecsepegtetjük, kis kockákra aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. A báránybordákról a húst lefejtjük úgy, hogy a csont egy nyelet „adjon” (a fölösleges húst apróra vágjuk, és ragut vagy pörköltöt készítünk belőle). Az így kapott szeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, bedörzsöljük, sóval és borssal.
Elkészítés: A báránybordákat kipanírozzuk, azaz lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. Felforrósítjuk az olajat, és aranysárgára sütjük benne a bordákat. Konyhai papírkendőre szedjük, és felitatjuk róluk a felesleges olajat. A felhasznált olajat leszűrjük, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fehérbort, a paradicsomszószt, a kapribogyókat és az ecetes uborkát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük a petrezselyemmel, és 15 percig főzzük. Tálaláskor a főtt tojást meghámozzuk, apróra vágjuk. A báránybordákat a tányérra rendezzük, mellé öntjük a mártást, és megszórjuk az apróra vágott főtt tojással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre