Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Világbajnok öntet fillérekből: 10 perces kapormártás, amitől a száraz húsok is megvadulnak

default user icon
MME
A kapormártás egy igen egyszerű, enyhén savanykás, de nagyon finom és népszerű öntet. A szárazabb húsokhoz nagyon jól passzol, hétköznap pillanatok alatt elkészíthetitek, ha pedig hétvége, akkor a vasárnapi ebédek egyik kihagyhatatlan kiegészítője. Ha úgy döntötök, hogy nekiláttok, akkor legyen a következő receptvideónk egy útmutató számotokra a tökéletes végeredmény érdekében.

Ha kaporról van szó, a legtöbb embernek valamilyen főzelék, vagy a kovászos uborka jut róla az eszébe, hiszen ez a közismert fűszer- és gyógynövény egyikből sem hiányozhat. Ezen túl készülhet belőle egy nagyon tuti mártás is, ami piszkosul jól áll a szárazabb húsoknak. Ez pedig nem más, mint a kapormártás.

Használd sültekhez, halhoz, kolbászhoz vagy virslihez, de gond nélkül megállja a helyét a húsgombócok vagy az egyéb rántott zöldségek mellett is. További előnye, hogy mindössze 10 percet kell rászánni és már mehet is a husi mellé.

Hozzávalók:

  • 5 dkg teavaj
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 csapott ek. kristálycukor
  • 3 dl meleg tej
  • 1/2 db citrom leve

A kapormártás pontos receptjét itt találod >>>

Elkészítés:

  1. A kapor leveleit a szárakról leszedjük, majd késsel felaprítjuk.
  2. Egy magas falú forralóedényben alacsony hőmérsékleten vajat hevítünk. Ha felolvadt, hozzáadjuk az aprított kaprot, összekeverjük. Fokhagymanyomó segítségével hozzányomunk egy gerezd fokhagymát, ezt is elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet, alaposan összekeverjük, pár percig pirítjuk, de nem kell megbarnulnia.
  3. A pirítás után fűszerezzük sóval és a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük tejjel, a citromlével, és addig főzzük, amíg mártássűrűségű lesz.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss