Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Nemcsak a lakás levegőjére, hanem a hangulatunkra is jó hatással van, ha elhelyezünk pár növényt és virágot az otthonunkban. Sok időt töltünk a konyhában, így oda is érdemes tenni pár cserepet, ám ahány konyha, annyiféle fényviszony, így nem mindegy, mit teszünk a polcra vagy a párkányra.
Fűszereink adják az ételek ízének sava-borsát - ez az állítás ritkán értelmezhető annyira szó szerint, mint ebben az esetben. Igaz, ilyen-olyan fűszerek minden háztartásban vannak, ám nem mindegy, milyen szempontok szerint vásárolja őket az ember, mint ahogy az sem, hogyan és meddig tárolja azokat.
Az elmúlt években egyre többen termesztenek otthon ládákban vagy a kertben fűszernövényeket. A leggyakrabban használt petrezselymen, mentán vagy bazsalikomon kívül azonban vannak kevésbé ismertek is.
Ha szereted a tojásos ételeket, biztosan gyakran szerepel az étrendedben rántotta. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom, laktató például reggelire. Az egyetlen bökkenő, hogy egy idő után elég unalmas. Eláruljuk, milyen fűszerekkel tudod fokozni az ízélményt.
A kapormártás egy igen egyszerű, enyhén savanykás, de nagyon finom és népszerű öntet. A szárazabb húsokhoz nagyon jól passzol, hétköznap pillanatok alatt elkészíthetitek, ha pedig hétvége, akkor a vasárnapi ebédek egyik kihagyhatatlan kiegészítője. Ha úgy döntötök, hogy nekiláttok, akkor legyen a következő receptvideónk egy útmutató számotokra a tökéletes végeredmény érdekében.
A fűszernövények elsősorban az ételeinket teszik ízletesebbé, de ennél sokkal többet is tudnak: gyógyítanak, szépítenek. Most egy fantasztikus hajápolót hoztunk, ami hajhullásra tökéletes.
Fanny magazin
Ha szeretnénk, hogy úgy vágjon az eszünk, mint a borotva, akkor hívjuk segítségül a csodás fűszereket, gyógynövényeket, amelyek javítják a memóriát és fokozzák az agyműködést.
Hacsak nem vagy olyan ügyes és szorgalmas, hogy az év minden napján friss zöld fűszereket szüretelhetsz a konyhaablakból, akkor biztosan használsz szárított ízesítőket. Fűszerek nélkül ugyanis elképzelhetetlen a sütés, főzés.
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták. Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.
A rozmaring finom, jó illatú és hasznos gyógynövény, ami rengetegféleképpen felhasználható. Például teaként és illóolajként, de szórhatjuk levesbe, húsokra vagy köretekre is, remek ízt fog kölcsönözni nekik.
A különböző gyomorproblémák, mint például a puffadás, a gyomorfájás, a savasodás, a székrekedés, vagy a hasmenés, több embernek okoznak gondot, mint hinnénk. Viszont jó hír az, hogy az alábbi fűszernövények hatékony segítséget jelenthetnek számunkra.
Török Zsuzsa
Tágabb értelemben fűszernek nevezünk minden olyan ásványokból, állatokból, gombákból és növényekből nyert anyagot, amelyet illata, íze, zamata, színe vagy tartósító tulajdonsága miatt ételeink elkészítéséhez felhasználunk. Ilyen például a konyhasó, a tintahaltinta és a szarvasgomba, de az ecet és a mustár is.
A szobában, az ablakpárkányon is lehet saját kiskerted, ami ráadásul nem csak, hogy jól mutat, de hasznos is. Válaszd ki, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb az 5 gyógynövény közül, vagy akár ültesd el, mindet. Csak magra vagy palántára, cserépre és virágföldre lesz szükséged.
Bár a karácsonyfák varázslatosak tudnak lenni, eddig valószínűleg nem gondoltál arra, hogy milyen finomak lehetnek. A következő cserepes minifát viszont bármikor felfalhatod! Ráadásul a tűlevelek miatt sem kell aggódnod...
A zöldfűszer akkor az igazi, ha friss, ha sokféle áll belőle rendelkezésünkre, vagyis a legjobb, ha magunk termesztjük. Akár cserépben az ablaban, még jobb balkonunkon, de a legjobb, ha van egy zsebkendőnyi kis kertünk. Mert akkor igazi füveskertünk lehet.