Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kamilla feladta a leckét a séfeknek, két alapanyagot is kitiltott a koronázási menüről

default user icon
MME
Nem kevesebb mint másfél hét múlva sor kerül az Egyesült Királyság elmúlt éveinek legnagyobb ceremóniájára, az új király, III. Károly koronázására.

A tavaly elhunyt királynő, II. Erzsébet hetven éven át ült az angol trónon, ezzel ő lett a valaha élt második leghosszabb ideig uralkodó vezető. A néhai királynőt csak a Napkirály, XIV. Lajos előzi meg a képzeletbeli ranglistán.

Az Egyesült Királyság történelmében hetven évvel ezelőtt került sor az eddigi utolsó koronázásra, és felnőtt több generáció is, akik nem ismertek II. Erzsébeten kívül más uralkodót. Május 6-án azonban beiktatják az új uralkodót, III. Károlyt, akinek a koronázása világraszóló szenzációnak ígérkezik. Számtalan vezető és politikus, valamint fontos személy érkezik a ceremóniára, melyen különleges menüt szolgálnak majd fel a vendégeknek.

A teljes menüsor még nem ismert, ám a királyi család nemrég közzétette a koronázás egyik hivatalos fogását, a koronázási quiche-t, melynek pontos receptjét ide kattintva találod. Habár az ételek listája továbbra is hétpecsétes titok, két dolog biztosan nem lesz ott az asztalra kerülő fogásokban.

Kamilla, az újdonsült királyné ugyanis megtiltotta két alapanyag használatát – írja a Daily Meal, amely szemlézte Kamilla fiának, Tom Parker Bowles szavait. Az ételkritikusként dolgozó Bowles a The News Agents nevű podcastben beszélt arról, hogy édesanyja nem szereti a csilit és az erős fűszereket, ezért megtiltotta a csilipaprika használatát. Egy ilyen fontos eseményen, mint amilyen a koronázás is, egyébként is figyelni kell arra, hogy a vendégek ne terheljék meg a gyomrukat.

Tom Parker Bowles szerint a másik alapanyag, amelyet Kamilla megtilthatott, az a fokhagyma. A döntésnek pusztán az az oka, hogy az erőteljes aromájú növény túlzott használata kellemetlenné teheti a vendégek leheletét. A Daily Meal felidézi, hogy nem lenne szokatlan lépés a csili vagy éppenséggel a fokhagyma használatának tilalma, hiszen állítólag II. Erzsébet sem szerette a fűszeres ételeket, sőt a fokhagyma nála is tiltólistán volt.

Borítókép: Northfoto/Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss