Coronation quiche, azaz koronázási pite – ezt az ételt választotta Kamilla és Károly a nagy nap éltelének. A recept már a királyi család hivatalos honlapján is megtalálható, és szinte biztosra vehetjük, hogy nemcsak a nyilvános rendezvények menüjében kap helyet a finom pite, hanem családok százai is elkészítik majd.
Az egyetlen bökkenő az omlós tésztaágyon elhelyezett, feltétekkel gazdagon megpakolt és tejszínes tojással összesütött lepénnyel, hogy egy francia étel – igaz, legalább a töltelék cheddart, azaz brit sajtot tartalmaz. Úgy tűnik, hogy Károly király figyelmen kívül hagyta a korábbi történelmi ellenségeskedést, amikor Mark Flanagennel, a királyi pár főszakácsával közösen kiválasztotta ezt az ételt.
A koronázási quiche hozzávalói:
A tésztához:
- 125 g finomliszt
- csipet só
- 25 g hideg vaj
- 25 g disznózsír
- 2 ek tej
A töltelékhez:
- 125 ml tej
- 175 ml zsíros tejszín
- 2 db tojás
- 1 ek apróra vágott friss tárkony
- só
- bors
- 100 g reszelt cheddar sajt
- 180 g főtt spenót
- 60 g főtt edamame (zöld szójabab)
A KÜLÖNLEGES QUICHE elkészítését NÉZD MEG VIDEÓN
1953-ban, II. Erzsébet koronázása alkalmából szintén volt koronázási étel, mégpedig currys csirke. Ez sem volt 100%-ig brit, de mivel India a brit nemzetközösség tagja, így ez a döntés kisebb felzúdulást váltott ki az alattvalókból, mint most III. Károly választása.