Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes - kókuszos krémmel

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A lapokhoz:
  • 60 dkg finom liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 púpos evőkanál kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek olvasztott méz
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sertészsír
  • 1,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 2 csomag kókuszos pudingpor
  • 6 dl tej
  • 5 ek kristálycukor
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 25 dkg vaj
  • A bevonáshoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit 1 -1,5 dl tejjel összegyúrjuk, és, ha elvált az edény falától, 4 cipóra osztjuk, majd mindegyik cipót 24×39 cm-esre - tepsi méretűre - nyújtjuk. A tepsi hátoldalát margarinnal lekenjük, majd a lapokat egyenként, 180 fokra melegített sütőben, 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. A pudingporokat a tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, és felfőzzük. Ez a krém nem édes, aki édesebben szereti, tegyen több cukrot bele! A kihűlt pudingot egy robotkép segítségével, a vajjal és a kókuszreszelékkel habosra keverjük.
  3. A kihűlt lapokat betöltjük a krémmel. A tetejére a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban, majd simára keverjük, majd a tészta tetejére öntöttjük, majd elsimítottam. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel, hogy bepuhuljanak a rétegek.

    Ajánljuk még:

13 MÉZES DESSZERT, amit ki kell próbálnod! >>> 

KLASSZIKUS, MÉZES ÉS VILLÁMGYORS: 10 ZSENIÁLIS VARIÁCIÓ ZSERBÓRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss