hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-gyömbéres zabkása

15 perc
egyszerű
olcsó
1 adag
Hozzávalók
  • A zabkásához:
  • 6 ek zabpehely
  • 1 ek agave szirup
  • 1 dl kókusztej
  • 1 ek kakaópor (nyers vagy cukrozatlan)
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 dl víz
  • A díszitéshez:
  • 1 ek lenmag
  • 1 ek chia mag
  • 5 db mandula
  • 3 db friss eper

Elkészítés

  1. A zabpelyhet egy lábasban összekeverjük a kakaóporral és a gyömbérrel, majd hozzáadjuk a  kókusztejet, és agave sziruppal édesítjük.
  2. Felöntjük vízzel, és folyamatos kevergetés mellett, körülbelül 8 percig főzzük, amíg teljesen besűrüsödik. Ezután kiöntjük, és elegyengetjük egy lapos tányéron, így hamarabb kihül.
  3. A mandulát feldaraboljuk, majd a chia maggal és a lenmaggal együtt a kész kására szórjuk. Négybe vágott eperrel díszítjük.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA MINDEN NAP ESZEL ZABKÁSÁT >>>

ZABPEHELY, A CSODAALAPANYAG - A LEGJOBB RECEPTEK >>>

 11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss