Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga II.

MME MME
2 3.8/5
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • szükség szerint tej
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 10 dkg margarin
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet az élesztős tejjel, a tojássárgájákkal, a csipet sóval jól eldolgozzuk, majd beletesszük az olajat is. Kilisztezett tálban, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.

Ha megkelt, átgyúrjuk, ujjnyi vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót, és feltekerjük bejgli formájúra. 1,5 ujjnyi szeletekre vágjuk, kikent tepsibe fektetjük, és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradék részével.

Előmelegített sütőbe tesszük, és ha már majdnem kész, 1 percre kivesszük a sütőből, meglocsoljuk vaníliás tejjel, és visszatolva készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss