hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-cseresznyés sütemény

90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg cseresznye (magozva)
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg csokiforgács

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós változat. A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
  2. A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük. A habot felverjük, és amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk. A megsült piskóta tetején eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük 15 percre.
  3. A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük, és óvatosan eloszlatjuk a krém tetején. Csokoládéreszelékkel díszítjük.

Még több házias süti >>> 

Ínycsiklandó torták >>> 

Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Hétvégi sütink volt, nagyon finomnak találtuk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss