hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jugó kifli

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • A töltelékhez:
  • margarin kis csíkokra vágva
  • tömlős sajt
  • párizsi felkockázva vagy virsli
  • apróra vágott vöröshagyma

Elkészítés

Elkészítés: A 4 dl tejből kiveszek egy picit, meglangyosítom, és kicsi cukorral felfuttatom benne az élesztőt.

A margarint picit megolvasztom, és elmorzsolom a liszttel (nem jó, ha folyós a vaj). Hozzáadom a sót, a felfuttatott élesztőt, és elkezdem összegyúrni, szépen fokozatosan hozzáadom a maradék tejet is, közben látom, ha kicsi lisztet vagy tejet még hozzá kell adni.

A tésztát 6 felé osztom, és úgy gyúrom tovább egyenként. A 6 kis gombócot letakarva pihentetem kb. 1 óráig.

Ha szépen megkeltek a gombócok, mindegyiket kör alakúra kinyújtom, a lapot 8c felé vágom, ezeket a háromszög alakú lapokat töltöm meg. Így lesz a végén pontosan 48 db kifli, amelyet 2 adagban sütök ki.

A töltelék kis darab margarin, tömlős sajt, kevés apróra vágott hagyma, kis darab virsli vagy felvágott. Ez a rész tetszés szerint variálható, de a margarin meg a tömlős sajt azért fontos, hogy finom puha legyen a tészta.

Feltekerjük a kifliket, tojással megkenjük a tetejét, sajtot vagy szezámmagot szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Mamám ropogósabbra sütötte, Édesanyám lágyabban szereti a tésztát, szóval érdemes kitapasztalni, kinek hogy ízlik jobban. Amikor kicsit megpirult az alja, már jó. - majolie

Ezek is érdekelhetnek