Elkészítés: Míg a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük - al dente -, addig a paradicsomot megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A tojást keményre főzzük - 10 perc -, majd a sajttal egyetemben, szintén apró kockákra vágjuk. A petrezselymet is felaprítjuk.
Miután a tésztát megfőztük és lecsepegtettük, egy nagy tálba tesszük, hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután rátesszük a tésztára a tojást, a paradicsomot, a petrezselymet, a sajtot, valamint egy csipet sót, borsot, oregánót, ráfacsarjuk negyed citrom levét. Ezt az egyveleget nyakon öntjük a doboz joghurttal, és jól összekeverjük. Amennyiben túl savanyúnak éreznénk, akár kevéske cukrot is rakhatunk bele. Bár véleményem szerint éppen jó lesz mindenféle édesítőszer nélkül is.
A tetejét megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel, esetleg egy kevés sajttal, és lehűtve tálaljuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!