Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köfte joghurtmártással

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált bárányhús
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 2-3 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 tojás
  • őrölt római kömény
  • 1 főzőhagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 2 piros hegyes paprika
  • 2 világoszöld hegyes paprika
  • 3-4 ág menta
  • 30 dkg zsírszegény joghurt
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • bors
  • A díszítéshez:
  • menta
  • petrezselyemzöld
  • citromkarika
  • és /narancssárga/ chilipaprika

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát külön-külön apró kockákra vágjuk. A darált húst a kakukkfűvel, a túróval, a vöröshagymával, a fokhagyma felével meg a tojással összegyúrjuk, majd sóval, borssal és római köménnyel fűszerezzük. Robotgéppel jól összedolgozzuk. A darált húsos masszából megnedvesített kézzel hosszúkás fasírtokat formálunk, és hűtőbe tesszük.

Közben a főzőhagymát meg a paradicsomot külön-külön nagyobb kockákra vágjuk. A kígyóuborkát felszeleteljük. A paprikákat nagyobb kockákra vágjuk. A joghurtot a félretett fokhagymával, a citromlével, kevés római köménnyel és a vékony csíkokra metélt mentalevelekkel összekeverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A salátához az előkészített zöldségeket összekeverjük.

Serpenyőben kevés olajat felhevítünk. Beletesszük a fasírtokat, és közepes hőfokon 6-8 perc alatt megsütjük.

A salátát lapos tányérokra szedjük és a joghurtöntettel meglocsoljuk. Minden adagra 2-2 fasírtot helyezünk. Végül mentalevéllel, petrezselyemzölddel, citromkarikával és chilipaprikával díszítjük.

Megjegyzés

Sertéshússal is készíthető.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss