Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a jegeskávéval könnyedén lehűthetjük magunkat a kánikulában is

default user icon
MME
A kávét szinte mindenki szereti, ráadásul sokunk számára már a reggel sem indulhat el egy jó fekete nélkül. Ám bármennyire is szeretjük, nyáron kevésbé csúsznak a forró italok, szóval nem csoda, hogy ilyenkor a különböző jegeskávék kerülnek előtérbe. Ezért kézenfekvő, hogy a nyár kellős közepén egy szuper jegeskávés receptvideóval érkezünk.

Kevesen tudják, de a jegeskávé története egészen az 1800-as évek közepére vezethető vissza, azoknak a francia katonáknak köszönhetően, akik az algériai mazagrani csata során készítették el először. Tej híján kávéjukat hideg vízzel kezdték hígítani, ami az algír forróságban igazi frissítőként szolgált számukra. Így nem is csoda, hogy gyorsan elterjedt a kávéfogyasztás ezen módja, majd pillanatok alatt megjelent a kávéházak kínálatában is.

A jegeskávénak ma már számtalan formája ismert. Jéggel, jég nélkül, shotként, tejjel, vízzel, fűszerrel, tejszínnel, fagylalttal rétegezve, és még sorolhatnánk. Mi most az utóbbira hoztunk egy kiváló receptet egy rövid videóba csomagolva. Hűtsétek le magatokat ti is!

Hozzávalók:

  • 2-3 db jégkocka
  • 1 gombóc vaníliafagylalt
  • 1 dl hideg tej
  • 1 adag hosszú kávé
  • 2 ek tejszínhab

A díszítéshez:

  • 1 tk csokoládépasztilla

A jegeskávé pontos receptjét itt találod >>>

Elkészítés:

  1. Egy magas pohárba (amit előzőleg mélyhűtőben akár be is hűthetünk) rakjuk a jégkockákat, erre kanalazzuk a vaníliafagylaltot, felöntjük hideg tejjel.
  2. Következhet a hosszú kávé, majd az egészet megkoronázzuk a tejszínhabbal, dekoráljuk a csokoládépasztillával.
  3. Kávé- és desszertimádóknak kötelező, a nyár elképzelhetetlen nélküle. Az alapverzión kívül rengeteg változatban készíthetjük, adhatunk hozzá rumot, ízesíthetjük kókuszsziruppal vagy másféle fagylalttal, csak a fantáziánkon múlik.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss