Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jégcsap szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 7 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 11 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 csomag tejszínhabpótló por
  • A díszítéshez:
  • dekorcukor
  • csokireszelék

Elkészítés

Elkészítés: 150 fokra előmelegítjük a sütőt.

7 db tojást szétválasztunk, a 7 db fehérjét jól felverjük 7 evőkanál cukorral, hozzáadunk 7 evőkanál lisztet és 1/2 csomag sütőport, ezzel szépen óvatosan kikeverjük. Közepes méretű (24x33 cm), sütőpapírral kibélelt tepsiben 15-20 perc alatt világos színűre sütjük.

Amíg a tészta sül, egy tejforralásra alkalmas edényben a 7 db tojássárgát 3 evőkanál cukorral, 4 csomag vaníliás cukorral, 4 evőkanál liszttel elkeverjük, majd lassan hozzáadunk 4 dl tejet, és azzal simára keverjük. Ezt feltesszük a tűzhelyre, és sűrű krémmé főzzük. Ha levettük a tűzről kevergetjük még egy kicsit, úgy hamarabb kihűl.

Ha már langyos, 10 dkg vajat beleteszünk, és azzal tovább keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.

A tésztát kiborítjuk a tepsiből, és ha kihűlt, a főzött krémet egyenletesen rákenjük.

A 2 csomag tejszínhabpótló port 2 dl tejjel felverjük, és a krém tetejére kenjük. A sütit megszórhatjuk dekorcukorral, csokireszelékkel, de akár díszítés nélkül is hagyhatjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön teljesen, és úgy tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek