Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bosnyák szelet

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • szilvaíz
  • A tetejére:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió

Elkészítés

Elkészítés: A sütőporos liszthez keverjük a cukrokat, a vajat, a tojást, a tejfölt és a citrom levét, illetve héját. Az egészet egy előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a szilvaízzel.

A lisztből, vajból, cukorból és dióból tésztát gyúrunk a tetejére, majd ebből kis golyókat formázunk, és a süteményre szórjuk. Így az egészet készre sütjük, és már kínálhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss