Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jalapeno poppers - sajttal töltött jalapeno paprika ropogós bundában

MME MME
1
30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 konzerv jalapeno paprika (egész) - delikátesz üzletek mexikói polcain kapható
  • 1 konzerv cheddar sajtszósz - delikátesz üzletek mexikói polcain kapható (vagy 10 dkg olvasztott cheddar sajt)
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • 2 nagy lap pászka
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • bő olaj a kisütéshez
  • A szószhoz:
  • 5 dkg mustár
  • 5 dkg ketchup
  • 5 dkg majonéz
  • 5 dkg méz
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A szószhoz alaposan összekeverjük a mustárt, a ketchupot, a majonézt és mézet egyenlő arányban, kellemes, édeskésen savanyú mártogatós lesz a végeredmény.

A jalapeno parikákat árulják már kimagozva is, de ha nem kapunk ilyet, akkor egy éles késsel könnyen ki tudjuk szedni a magjait, de legyünk óvatosak, a paprikáknak egyben kell maradniuk, hogy meg tudjuk őket tölteni.

A reszelt trappista sajtot összekeverjük a cheddar sajtszósszal vagy az olvasztott cheddarral. Az így kapott sajtos töltelékkel megtöltjük a paprikákat.

Ezután bundázzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül összetört pászkába forgatjuk. Érdemes duplán panírozni, nehogy kifolyjon a sajttöltelék.

Forró olajban hirtelen kisütjük. Aranybarnának kell lennie, egyszerre inkább kevesebbet süssünk, hogy igazán ropogós lehessen.

Frissen sütve forrón tálaljuk a mártogatóssal. Ügyeljünk, a sajttöltelék igen forró tud lenni!

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek