Elkészítés: A szószhoz alaposan összekeverjük a mustárt, a ketchupot, a majonézt és mézet egyenlő arányban, kellemes, édeskésen savanyú mártogatós lesz a végeredmény.
A jalapeno parikákat árulják már kimagozva is, de ha nem kapunk ilyet, akkor egy éles késsel könnyen ki tudjuk szedni a magjait, de legyünk óvatosak, a paprikáknak egyben kell maradniuk, hogy meg tudjuk őket tölteni.
A reszelt trappista sajtot összekeverjük a cheddar sajtszósszal vagy az olvasztott cheddarral. Az így kapott sajtos töltelékkel megtöltjük a paprikákat.
Ezután bundázzuk: lisztbe, majd felvert tojásba, végül összetört pászkába forgatjuk. Érdemes duplán panírozni, nehogy kifolyjon a sajttöltelék.
Forró olajban hirtelen kisütjük. Aranybarnának kell lennie, egyszerre inkább kevesebbet süssünk, hogy igazán ropogós lehessen.
Frissen sütve forrón tálaljuk a mártogatóssal. Ügyeljünk, a sajttöltelék igen forró tud lenni!