Elkészítés: A sütőport a liszttel elkeverjük, a vajat, a mézet, az egész tojásokat, a fűszereket hozzáadjuk és összegyúrjuk. Fóliába csomaguljuk, majd legalább 1 órán át hűvös helyen pihentetjük. Belisztezett deszkán 4-5 milliméter vastagra nyújtjuk, és különféle karácsonyi formákkal – csillag, hold, csengettyű – kiszúrjuk. Tetejét a tejjel megkenjük, majd sütőpapírral borított tepsire sorakoztatva, 180 fokra (légkeveréses sütőben 165 fok) előmelegített sütőben 12-14 perc alatt szép világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjéket villával fölverjük, a citromlevet belecsorgatjuk, és annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejföl sűrűségű legyen. A kihűlt süteményekre nyomózsák segítségével a számokat 1-től 24-ig rárajzoljuk, a többit szépen kicifrázzuk. Ha a máz megszikkadt, tűvel vékony cérnát vagy fonalat fűzünk át a süteményeken, és a kis adventi fenyőre aggatjuk azokat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre