Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tipp, hogyan dobjunk fel egy hétköznapi szendvicset!

A mindennapi rohanásban hajlamosak vagyunk elfeledkezni a kiegyensúlyozott és változatos étkezésről, amely nem csupán egészségünk megőrzéséhez járul hozzá, hanem ahhoz is elengedhetetlen, hogy közérzetünk jobb legyen és több energiával rendelkezzünk a nap folyamán. Emellett fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk étkezéseinkre, hiszen a reggeli mellett akár egy kellemesen elfogyasztott tízóraival vagy uzsonnával is könnyedén feldobhatjuk mindennapi rutinunkat. Így csokorba szedtük öt kedvenc tippünket a hétköznapok színesítésére.
Válasszunk nem megszokott alapanyagokat!

Próbáljunk ki teljes kiőrlésű kenyereket és péksüteményeket a megszokottak helyett. Kóstoljuk meg gyümölccsel kedvenc szendvicsünket, vagy kipróbálhatunk házilag készített, többnyire gyümölcsök és fűszerek ötvözetéből álló chutney-kat is a változatosság kedvéért.

Legyünk kreatívak!

Készítsünk változatos, margarin alapú szendvicskrémeket, hogy különlegessé tegyük a reggelinket, uzsonnánkat. Újhagymás-tojáskrémes, esetleg zöldségtatárral ízesített szendvics? Mindegyiket érdemes kipróbálni!

Szánjunk időt a tálalásra!

Adjunk magunknak időt egy szép szendvics elkészítésére, a megfelelő alapanyagok kiválasztásától kezdve egészen a szendvicsünk díszítéséig – dekoráljunk bátran friss fűszernövényekkel, apróra vágott szezonális zöldségekkel vagy kényeztessük érzékszerveinket ehető virágokkal. Hiszen sokkal jobb érzés egy ínycsiklandó remekműbe beleharapni, nem igaz?

Álljunk meg pár percre, lassítsunk!

Adjuk meg a módját az étkezésnek, mert megérdemeljük. Tegyünk friss virágot az asztalra, vegyünk elő egy jó könyvet, kapcsoljuk be a kedvenc zenénket és gondoljuk végig a napunkat. Üljünk össze szeretteinkkel, és szakítsunk időt egy jó beszélgetésre, még akkor is, ha csak 10 percünk van, mielőtt munkába indulnánk.

Kényeztessük érzékszerveinket a Vénusz újdonságával!

A Vénusz Kenőmargarin Magvakkal különlegessége, hogy négyféle pirított magot – napraforgómagot, tápláló tökmagot, szezám- és lenmagot – tartalmaz. A természet adta, válogatott és pirított magvak karakteres ízvilágával egyedivé varázsolhatjuk akár a legegyszerűbb étkezéseket is, hiszen a megkent kenyérre elég csupán a kedvenc sajtunkat vagy felvágottunkat tenni, és már kész is az ízletes harapnivaló.

Az ínycsiklandó szendvicsek receptjéért látogasd meg a www.venusz.hu oldalt!

Ezek is érdekelhetnek