Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így savanyíts retket – íme Martha Stewart isteni receptje!

default user icon
MME
Az egyik legelső tavaszi zöldségünk a retek. Imádjuk a friss, gyenge zöldséget szendvicsekhez, salátákban sőt magában fogyasztva is. Savanyítva tökéletes húsokhoz – mutatjuk, hogy a sokak által kedvelt amerikai háziasszony, Martha Stewart hogyan készíti ezt a finomságot!

Ugyan a savanyú (vagy ecetes) retek nem olyan népszerű, mint például a savanyú uborka, de ha egyszer kipróbálod, utána biztosan rendszeresen el fogod majd készíteni. Tökéletes húsokhoz, tojásos galuskához, gombás ételekhez, de akár a hamburgered is feldobhatod vele. 

 

Ha unod már a megszokott savanyúkat, íme, Martha Stewart egyszerű ecetes retek receptje:

Hozzávalók:

  • 15 db közepes méretű retek
  • 158 ml vörösborecet
  • 11,5 dkg cukor
  • 2 tk. durva szemű só

Elkészítése:

  1. A retekeket megmossuk, a végeit legvágjuk és a kis gömböket vékonyra szeleteljük.
  2. Egy közepes tálban öszekeverjük az ecetet, a cukrot és a sót. Beletesszük a retket és elkeverjük. 30 percig állni hagyjuk.

Tipp: A pácolt retket legjobb néhány órán belül felhasználni, de hűtőszekrényben akár 1 napig is eltartható.

(Borítókép: Martha Stewart, YouTube)

Ajánljuk még:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss