Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen! Ha így melegíted a rántott húst, olyan lesz, mint frissen!

default user icon
MME
A rántott hús frissen a legjobb, de nem mondunk nemet a maradékra sem. A melegítés azonban nehéz dió: mikróban könnyen kiszárad, a sütőben macerás – így sokszor inkább hidegen fogyasztjuk. Most mutatunk egy szuper módszert, amivel a hús átmelegszik és a nedvességtartalma is megmarad.

A rántott csirke hidegen nem az igazi, lássuk be. Mikróban melegítve azonban a hús könnyen kiszárad, ami az élvezeti értékét erősen lerontja. Mit tehetünk? Ahhoz, hogy a hús melegítés után is kellően nedves maradjon, nem kell más, mint egy serpenyő, egy fedő és néhány darab jégkocka.

A művelet nagyon egyszerű: melegítsünk fel egy serpenyőt a tűzhelyen, tegyük bele a hideg húst, majd dobjunk mellé pár szem jeget és fedjük le az edényt! Az olvadó jég gőze felmelegíti a csirkét anélkül, hogy kiszárítaná. A csirkehús néhány percen belül forró és omlós lesz. Íme:

A módszer ellenzői szerint a rántott hús így ugyan tényleg meleg lesz, de a bunda a gőzben felpuhul. Próbáld ki, lehet, hogy neked beválik, és elégedett leszel!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss