Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a tökéletes, pihe-puha kelt tészta titka: ha így csinálod, garantált a siker!

Kelt tésztát készíteni nem olyan egyszerű feladat, sokan félnek is tőle, pedig csak egy-két trükköt kell ismerni hozzá, hogy mennyeien foszlós, igazán puha, egyszóval tökéletes legyen a kelt tészta! Hogy melyek ezek a trükkök? Videón mutatjuk!

A tökéletes, puha kelt tésztához elég betartani néhány pofonegyszerű alapszabályt és garantáltan csodás lesz a végeredmény.

Így lesz tökéletes a kelt tészta!

A foszlós, puha kelt tészta receptje az alapanyagokon, pontosabban azok hőmérsékletén is múlik. A lisztet a hűvös kamrában, a tojást, a tejet, a vajat és az élesztőt pedig a hűtőben tároljuk. Ahhoz azonban, hogy a tészta tökéletesre keljen minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie.

Ez azonban nem minden! Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának mestere a lenti videóban további tippeket is elárul, melyeket ha észben tartasz, akkor garantáltan ötkéletes lesz a kelt tésztád!

Bátran kísérletezzetek, próbáljátok újra és újra, mert bizony kell a gyakorlás is ahhoz, hogy egyre jobb, légiesebb és finomabb legyen a kelt tésztátok! Kiindulásnak azonban remek, ha megfogadjátok a Mindmegette Sütisuli mesterének, Farkasinszki Ildikónak a tanácsait!

Milyen sütemény készíthető kelt tésztából?

A kelt tésztából készíthető kürtőskalács sütőben sütve, foszlós ostoros kalács, amerikai fahéjas csiga, azaz cinnabon, bukta és sok más finomság mellett aranygaluska is.

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss