Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyen idő lesz húsvétkor: erre készülj a négynapos hosszú hétvége alatt

Rohamtempóban közelít a húsvét, és a nagy készülődés közepette természetesen az is izgat bennünket, hogy milyen időjárásra készüljünk a hosszú hétvégén.

Az utóbbi évek tapasztalatai alapján ebben az időszakban egyáltalán nem volt ritka, hogy jelentősen lehűlt a levegő, sőt szinte a téli időjárás is visszatért. De mire számíthatunk most?

Az Köpönyeg előrejelzése alapján aggodalomra egyáltalán nincs okunk, ugyanis az előttünk álló napokban az idő egyre kellemesebb lesz.

  • Csütörtökön lassul kicsit a felmelegedés, de a hosszú hétvégén már szinte nyárias idő várható.
  • Nagypénteken jobbára napos, száraz időre számíthatunk, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum 4-11, a maximum-hőmérséklet 19-24 fok között alakul - írja az MTI.
  • Nagyszombaton többnyire fátyolfelhős, napos, száraz időre van kilátás. A déli, délkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 7-13 fokról 20-25 fok közé melegszik fel a levegő.
  • Húsvétvasárnap nagyrészt gyengén, helyenként közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Sok helyen megélénkül, időnként megerősödhet a déli szél. Hajnalban általában 8-13 fok lehet, a csúcsérték 20-26 fok között valószínű.
  • Húsvéthétfőn marad a fátyolos, nyáriasan meleg idő, délután 20-26 fok várható. Estétől kisebb eső már előfordulhat. 

Tehát idén húsvétkor végre nyugodtan tervezhetünk szabadtéri programokat, kerti partit vagy nagy kirándulásokat, hiszen ragyogó napsütésre, és 20-25 fokra számíthatunk. 

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss