hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti pulykasült (hamis bárány)

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap a fokhagymát meghámozzuk, nagyon apró darabokra vágjuk, majd hozzáadunk őrölt feketeborsot, sót, és ezzel is még tovább aprítjuk. A szalonnát 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A pulykacombokba mélyedéseket vágunk, beletesszük a szalonnát és a borsos fokhagymát. Letakart edényben hűtőben hagyjuk ízesedni legalább 1 éjszakát.

Másnap a befűszerezett combokat egy nagyobb tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal és 2-3 dl száraz fehérborral, lefedjük fóliával, és betesszük a sütőbe. Szép lassan hagyjuk, hogy a borban átpárolódjon és megízesedjen a hús, majd ha ez megtörtént, levesszük a fóliát, és szép pirosra, ropogósra sütjük.

Köretnek rizibizit és őszibarackbefőttet kínálhatunk.

Megjegyzés

Ez a fűszerezés a sokak szerint a jellegtelen ízű pulykahúsnak nagyon finom zamatot ad, diétázók is nyugodtan fogyaszthatják zöldségkörettel, de a gyümölcs édes íze igazán pikánssá teszi az összhatást.

Nagyon fontos, hogy a bor jó minőségű legyen, hiszen nagyban hozzájárul a megfelelő aroma kialakulásához. Én 2009-es Királyleánykát használtam.
- Katymi

Ezek is érdekelhetnek