Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hokkaido kalács

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kenyérsütőgép üstjébe tesszük a fenti sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztóprogramot, és bedagasztjuk a tésztát. (Kézzel is lehet dagasztani!)

Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam, és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően nagyon szép sima lett a tészta.

Ezután áttesszük kelesztőtálba, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk. Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.

Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 40 percig sütöttem). 10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg!

A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.

Ezek is érdekelhetnek