Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 3 gyömbéres forró ital a hideg téli napokra

default user icon
MME
A havas, esős hideg téli napokon ki ne vágyna egy melengető forró italra? Egy bögre tea, forró csoki pillanatok alatt felmelegíti az embert. Mindez megfűszerezve egy kis gyömbérrel, még inkább elűzi a hideget.

A gyömbér a tél egyik kedvelt fűszernövénye. Ebből az illatos, csípős, kesernyés ízű növényből minél többet érdemes fogyasztani télen. A gyömbér ugyanis tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, kiváló gyomorerősítő.

Sokan az emésztést segítő hatása miatt kedvelik, de rendszeres fogyasztása ellenállóbbá teszi a szervezetet a kórokozókkal szemben. Kiváló hatással van a megfázásra, de még a torokfájásra is. A gyömbért fogyaszthatjuk nyersen, fűszerezhetjük vele a süteményeinket, ételeinket, sőt forró italainkat is. Főzhetünk belőle nagyon finom teát.

Mi most három olyan gyömbéres forró ital receptet gyűjtöttünk össze, melyek garantáltan felmelegítenek a téli napokban. Készítsd el, próbáld ki mindet!

1. Gyömbéres forró csoki

Hozzávalók (3 adag)

  • 7,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • tejszínhab
  • mályvacukor

Elkészítés:
A tejet öntsük egy lábasba, közepes lángon kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a kakaóport, a cukrot és az őrölt gyömbért. Főzzük addig, amíg a keverék felforr, és a cukor teljesen feloldódik. Vegyük le a lábast a tűzről, a forró csokit öntsük bögrékbe. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és mályvacukorral.

2. Gyömbértea

Hozzávalók (2 adag)

  • 25 g friss gyömbér
  • 6 dl víz
  • 1 db citrom
  • 1-2 ek méz

Elkészítés:
A friss gyömbért mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le. 6 dl vízben forraljuk fel a reszelt gyömbért, majd lassú tűzön főzzük 20 percig. Vegyük le a tűzről, szűrjük le, majd hűtsük kb. 60 fokosra. Ezután adjuk hozzá a mézet, és ízlés szerint facsarjunk bele citromlevet. Melegen kortyolgassuk el.

3. Gyömbéres forralt bor

Hozzávalók (4 adag)

  • 1 l vörösbor
  • 8-10 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 ek szegfűszeg
  • 1 tk gyömbér (friss, reszelt)
  • 1 db narancs karikákra vágva

Elkészítés:
A vörösbort öntsük egy lábasba, és kis lángon kezdjük el melegíteni. Keverjük hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfüszeget és a reszelt gyömbért, majd tegyük bele a narancskarikákat is. Főzzük néhány percig, de mielőtt lobogna, vegyük le a tűzről, különben nemcsak az alkohol illan el belőle, de az íze is szegényesebb lesz. Lefedve hagyjuk állni pár percig, majd még melegen öntsük poharakba.

Jótékony hatások

A gyömbér tehát azon kívül, hogy egészséges, finom is. Az alábbi videóban megnézheted azt is, hogy milyen hatásai vannak ennek a csodaszernek a testedre.

A LEGFINOMABB GYÖMBÉRTEA, AMI NEM CSAK GYÓGYÍT, FOGYASZT IS! >>>

5 ELLENÁLLHATATLAN KARÁCSONYI ITAL A FORRALT BORON TÚL >>>

Ezek is érdekelhetnek