Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb gyömbértea, ami nem csak gyógyít, fogyaszt is!

default user icon
MME
A friss gyömbér rágcsálását vagy a gyömbérteát, citrommal, mézzel dúsítva régóta használják megfázásra, koleszterinszint és vérnyomás csökkentésére, sőt, vérrögképződés megelőzésére is. Ám a gyömbér nem csupán gyógyító csodaszer - a gyömbértea rendszeres fogyasztása a fogyást is beindítja!

Télen több gyömbért fogyasztunk, pedig az év bármelyik napján ajánlatos lenne, hiszen nagyon jó hatással van az egészségre. A gyömbér, ugyanis, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, 100 g friss gyömbérben 17 mg kalcium, 4 mg C-vitamin, 11 g szénhidrát, 0,7 g zsír, 330 mg kálium és 61 kcal rejlik.

 

A Távol-Keleten több mint 3000 éve ismerik és használják mint gyógy- és fűszernövényt. A hagyományos kínai gyógyászatban és az indiai ájurvédában is fontos szerepet tölt be a betegségek kezelésében, valamint a test és a lélek harmonizálásában, ugyanis egyensúlyt teremtő alkotórésznek tartják.

Angliában gyomornyugtató italokat és sört készítettek a gyömbérből. Utóbbi előfutára volt a mai világos gyömbérsörnek, melyet ma is ajánlanak hasmenés, émelygés, hányinger ellen. És valóban: a gyömbér kitűnően használható gyomorbántalmakra, hányingerre, emésztési problémákra.

HOGYAN SEGÍT A CITROMOS GYÖMBÉRTEA A FOGYÁSBAN?

A citrom C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, segíti az emésztést és tisztítja a májat, ezáltal méregtelenít. Vízhajtó hatással is rendelkezik. A benne lévő pektin pedig elnyomja az éhségérzetet.

gyömbér képes a vércukorszint csökkentésére, segíti az emésztést, csökkenti az éhségérzetet. Mind a gyömbér, mind a citrom gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ha együtt fogyasztjuk őket, méginkább jó hatással vannak az anyagcserére, kalóriaégetésre.

Így készítsd el a gyömbérteát!

Hozzávalók:

2 db citrom
2 ujjnyi gyömbér
fahéj
szegfűszeg
1 l víz
2 ek méz

ELkészítése:

Ezek is érdekelhetnek

Friss